LEVEN Magazine Editie NO. 10 – Jim Senft

Voor de 10e editie van het LEVEN Magazine is Jim Senft geïnterviewd voor het Vak. Je vak vormt je in grote mate tot wie je bent.

Seizoen

Voor mij zijn de seizoenen extra belangrijk. De invloed van de zon op de seizoenen is de basis van wat wij doen. In de zomer leggen we ons toe op buitenzonwering en bescherming. In de winter is de vraag meer gericht op raamdecoratie en verfraaiing. Eigenlijk zal ik iedereen adviseren het om te draaien. De levertijden kunnen best lang zijn alles, wordt op maat gemaakt. Dus als je in de zomer iets gereed wilt hebben, kun je het beste in de winter bestellen. Zelf ben ik wel van de zomer, al is de skivakantie voor mij weer de mooiste vakantie van het jaar. Ik sta het liefste in de zon, maar verkoop schaduw.

Communicatie

Communicatie is al belangrijk, maar wordt alleen maar belangrijker. Alles gaat steeds sneller en met mail, mobiele telefoon en WhatsApp lijkt het wel alsof je nooit ‘uit’ staat. Klanten verwachten dat ook. Je moet er dus eigenlijk voor zorgen dat je steeds helemaal bij bent. Wij moeten als tussenhandel ook altijd twee kanten op communiceren, zowel richting de klant als richting onze leveranciers. Als je snel reageert creëer je meer transparantie en service. Als iets dan wat langer duurt, ook als we er niets aan kunnen doen, hebben we wel wat meer krediet opgebouwd. Snel reageren loont dus.

Passie

Ik ben opgegroeid in de werkplaats, maar wat ik doe is echt niet opgelegd of gedwongen. Ik heb gewoon werk dat bij me past en waar ik van hou. Ik ga nog iedere dag met plezier aan de slag en naar de klanten toe. Iedere dag is dan ook anders, kom overal binnen en zit geen dagen op kantoor achter het scherm. Bij sommige klanten leveren we al jaren en dan zie je een woning steeds mooier worden. Dat geeft echt een kick.

Ontwikkeling

Omdat Senft al zo lang bestaat en het eerste bedrijf in Nederland is in zonweringen, hebben we de hele ontwikkeling meegemaakt. Van de allereerste schermen toen tot complete tuinoverkappingen nu. Inclusief elektrische bediening, zonne-, wind- en regensensoren en in alle vormen en maten. Waar de bediening buiten al een geruime tijd standaard is, zien we nu een enorme verschuiving van dit gemak naar binnen bij de jongeren. Huizen worden daardoor steeds meer paleizen, voorzien van alle gemakken. Die ontwikkeling zal gewoon doorgaan, ook als je denkt dat we alles wel hebben gezien.

Onze regio

Wij hebben het grootste deel van onze klanten in Zuid-Kennemerland, Haar- lemmermeer en Amsterdam. Ik ken het hele gebied op mijn duimpje en ik blijf het mooi vinden. We leveren in een hele ruime regio, dus komen ook van alles tegen. Omdat de huizen, maar ook de doelgroepen en dus de budgetten zo verschillend zijn, moeten we echt weten wat waar kan en voor hoeveel. Die diversiteit vind ik boeiend. Ik woon nu zelf in Amsterdam, maar weet met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat ik weer richting Haarlem vertrek. Ooit.

Familie

Tja, als familiebedrijf moet ik het over de familie hebben. Ik ben de vijfde generatie Senft die in de zaak werkt. Het bedrijf is door de opa van mijn opa in 1878 opgericht en we zitten al sinds 1902 in Haarlem. Toch was het niet vanzelfsprekend dat ik ook in het bedrijf aan de slag zou gaan. Ik werk met mijn vader, moeder en zus samen. Het voelt heel goed aan, vertrouwd, maar we houden het ook wel zakelijk. Ieder jaar gaan we ook nog met elkaar op vakantie, dus als het niet goed zou voelen zou dat natuurlijk nooit gebeuren. Daarnaast hebben we nog een aardig leger aan monteurs rondlopen. Die voelen een beetje als familie, sommigen werken er al 35 jaar.

Vrijheid

Ik ben heel veel op de weg en dat geeft me heel veel vrijheid. Zelf tijd indelen, stuur in de hand en gaan en staan waar ik wil. Ik hou dan ook veel van verre reizen maken. Nieuw-Zeeland en Australië, Nicaragua, heerlijk. De bedoeling was dat ik dit jaar naar Georgië zou gaan met m’n jaarclub. Nu dat niet kan merk je pas echt wat vrijheid betekent. Als je het hebt merk je het niet zo, als je het niet hebt weet je pas hoe belangrijk het is. Onze vrijheid moeten we dus bewaken, het is belangrijker dan we soms denken. Niets is vanzelfsprekend.

“De invloed van de zon op de seizoenen is de basis van wat wij doen”

Jim Senft

Over ONS

Senft Zonwering, al generaties lang de specialist in Haarlem, Amsterdam en omstreken. Sinds 1878 staat dit familiebedrijf bekend om zijn service, kwaliteit en duurzaamheid. Niet voor niets zijn we onlangs uitgeroepen tot het op één na beste bedrijf in Nederland van onze branche. Zo hebben wij ook nog een droom voor de toekomst, maar realiseren liever die van jou.

Recent Nieuws

Volg ons

Offerte aanvragen

Uploaden fotos of documenten, alleen .jpg of .pdf kan hieronder: